Studera utomlands i Kanada på Vancouver Island på blueberry.nu

Studera på Vancouver Island

Studera utomlands på Vancouver Island

Vancouver Island är en stor och vacker ö i British Columbia väster om storstaden Vancouver (ca 1,5 timme med färja). Även om ön faller utanför topp tio största i Kanada är den faktiskt den största ön i Stilla Havet öster om Nya Zeeland. En gång i tiden var ön glest befolkad av indianer men idag har befolkningen på ön ökat till nästan 800 000 invånare. Vancouver Island har Kanadas varmaste klimat och faktum är att det odlas både oliver och citron här!

I,5 timme med färja (ännu snabbare med pendelflyg) från Vancouver ligger Blueberrys studieort Nanaimo där du hittar Vancouver Island University. Nanaimo är med sina nästan 100 000 invånare den näst största staden på Vancouver Island. Det är en fin studentstad som ligger väldigt vackert intill vattnet och har ett rikt publiv.

Nanaimo har genom åren fått flera smeknamn såsom ”Hub city” och ”Harbour city” för att det är en så viktig knutpunkt. Men det kanske mest spännande smeknamnet är ”Bathtub Racing Capital of the World”. Här hålls nämligen världsmästerskapen i Bathtub Racing. Flera av smeknamnen har också slagits ihop och Nanaimo kallas därför ibland för ”the Hub, Tub and Pub City”.

På Vancouver Islands sydspets ligger delstaten British Columbias huvudstad Victoria med sitt fina läge och vackra byggnader. I och runt staden bor det ungefär 350 000 invånare. Victoria är ett populärt turistmål och det är också Kanadas sydligaste storstad. Närheten till USA känner du av genom att du på 2-3 timmar kan ta färjan till metropolen Seattle!

Vancouver Island är välkänt för både hiking och skidor i det fina landskapet och är en mycket populär ort för kanadensare att resa till. Här hittar du allt ifrån små fiskebyar till fjordar, stränder, berg och städer. Det finns ingen hejd på aktiviteter att ta sig för och de flesta vilka går i naturens eller äventyrens tecken. Du kan bada, åka skidor eller snowboard, besöka vingårdar, hoppa bungyjump, klättra, campa i grottor eller fiska i de många floderna och sjöarna. Eller varför inte åka på whale watching och spana efter vilda späckhuggare?

Vancouver är den tredje största staden i Kanada med över 2 miljoner invånare i storstadsområdet. Det är också en av Kanadas mest välbesökta städer, vilket inte är svårt att förstå när man blickar ut över de vackra omgivningarna. Vancouver kallas ofta för Nordamerikas vackraste stad och den har otroligt mycket att erbjuda i form av naturupplevelser och nöjen.

De flesta av stadens invånare har ett brinnande intresse för ishockey som också är landets nationalsport. När det folkkära NHL-laget Vancouver Canucks spelar pulserar hela staden. Att gå på en Canucks-match är helt enkelt ett måste när du studerar på Vancouver Island!

Även du som gillar annat än sport och natur kan sysselsätta dig i Vancouvers vibrerande stadskärna med hundratals restauranger och klubbar. Vancouver är en aktiv stad och perfekt för dig som tycker om att vistas i storslagen natur. Här kan du bland annat vandra, klättra, köra mountainbike, paddla och segla. Vissa tider på året kan du åka skidor på förmiddagen och slöa på stranden på eftermiddagen. I Vancouver hölls Olympiska Spelen 2010 och vi kan varmt rekommendera en tur till en av världens bästa skidorter nära Vancouver, nämligen Whistler.

Vi kan också rekommendera en dagstripp till Kanadas äldsta nationalpark, den oerhört fina Banff National Park.

College & Universitet

Studera på Vancouver Island - Blueberrys utbud av skolor