Vy över Prag under en solnedgång

Boende

Boende på Charles University

Det finns 11 studenthem i Prag som tillhör Charles University. Varje studenthem ligger nära en av fakulteterna i staden. De erbjuder enkel-, dubbel- och trebäddsrum med eget badrum och delat kök. Byggnaderna har studie- och TV-rum samt tvättmaskiner och gym. På första våningen i varje studenthem finns en varuautomat för snacks, kaffe och te. Dessutom erbjuds det cateringtjänster, dock ingår dessa inte i månadshyran. Det genomsnittliga priset för delad bostad varje månad är ca 3 700 SEK per person. Detta inkluderar el, vatten, faciliteter och värme. Om du vill bo på något av universitetets studenthem rekommenderar vi att du söker till skolan i mycket god tid – de blir snabbt fulla. Vi på Blueberry kan hjälpa dig att ansöka om boende i samband med din ansökan till skolan.

Ett annat bra alternativ är att hyra en egen lägenhet. Att hyra en lägenhet med två rum och kök i Prag kostar i genomsnitt runt 7 000 SEK per månad. 

Du hittar mer information om de olika boendealternativen här.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Alexia Holse, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan