Månadens universitet Nelson Marlborough Institute of Technology, (NMIT) ligger i staden Nelson på Nya Zeelands Sydö. Universitetet erbjuder spännande utbildningar och Nelson imponerar med häpnadsväckande natur. Varför inte passa på att läsa Adventure Tourism, Winemaking eller Marine Conservation. Självklart finns även många möjligheter inom Design och IT. NMIT fokuserar på att förbereda sina studenter inför arbetslivet och får ditt CV att sticka ut ur mängden. Vi på Blueberry hjälper dig att komma iväg till Nya Zeeland och bli en ”Kiwi”!

Jag tror att alla har någon sorts övermänsklig förståelse för att naturen på Nya Zeeland inte liknar någonting annat! Höga berg, djupa dalar, vattenfall och långa sandstränder… Här hittar du fåglar som inte kan flyga och rovdjur som färdats med båtar från England. Dessa är nog en del av de många anledningar till att Nya Zeeland känns som ”home far away from home”. Söker du äventyr och en unik upplevelse, då har du absolut hittat rätt utbildningsmöjlighet för dig.

studera utomlands i nya zeeland, nelson, wellington, nmit, nitgh light, lamps, sky view

Efter en nästan 30 timmar lång flight landar du i delen av världen som ligger längst bort från oss här i Norden. När du har kommit fram till Nya Zeelands huvudstad Wellington och sovit av dig din jet-lag kan du ta dig ner till marinan och blicka söderut. Där vid horisonten kan du se toppen av Sydön och staden Nelson. Det är dit du är på väg!

studera utomlands, nya zeeland, nelson. nmit, national park, split rock, beach

Nelson är en stad med nära 100 000 invånare som gränsar till Abel Tasman National Park, också känd som Nya Zeelands minsta nationalpark. Deras framstående gyllene sandstränder och klippformationer gör att besökare återkommer år efter år för både campingturer och hajker. Nationalparken är döpt efter den tyska sjökaptenen Abel Tasman som var den första Europén att besöka detta område av Nya Zeeland redan år 1642. När lokalbefolkningen bestämde sig att de ville bevara naturen ansökte de om att få det att bli en nationalpark och år 1942 blev området skyddat.

studera utomlnads i nya zeeland, nelson, nmit, campus, nighttime

Utöver att det finns mängder att göra i Nelson ligger här även det kända universitet Nelson Marlborough Institute of Technology, NMIT. Här finns kurser och utbildningar som är specialiserade för området och naturen som finns runt omkring. De mest populära utbildningarna är självklart Adventure Tourism, Viticulture & Winemaking och Aquaculture & Marine Conservation. Även utbildningar inom PT & Fitness och Aviation Engineering är inriktningar som många internationella studenter kommer hit för.

Utöver den fantastiska naturen, eller rättare sagt tack vare den fantastiska naturen finns det helt underbara djur och fåglar som lever och frodas i Nya Zeeland. En av dem är ugglepapegojan Kakapo. Fågeln är lysande grön och hoppar omkring bland stigar och träd men saknar förmågan att flyga. Många av Nya Zeelands fåglar kan inte flyga vilket inte har varit ett problem förens Européer tog med sig minkar och illrar på båtarna över från kontinenterna. Den kända nationalfågeln Kiwi kan inte heller flyga.

studera utomlands i nya zeeland, Nelson, NMIT, kajak, äventyr, paddla

Vi kan inte säga det tillräckligt många gånger men när du studerar utomlands borde du ta alla tillfällen att utforska landet, staden och kulturen som du kommit till. Det finns ett obegränsat utbud av aktiviteter och naturupplevelser att utforska när du är i Nya Zeeland. Du kan ta en dagstur och paddla kajak, åka ut på en långsegling eller åka iväg på lovet och åka skidor. Eller varför inte bege sig på en helgvandring och cykla mountainbike upp och ner för stigar och berg. Nelson är en perfekt utgångspunkt för utflykter, både till drömlandskapen i Fiordland och runt Queenstown på Sydön.

 

Vill du också åka till Nya Zeeland och ta del av ett magiskt äventyr? Kontakta oss idag så hjälper vi dig med ansökan! Läs mer om NMIT här!

 

Johanna Geidebäck

Previous Digital Media Coordinator